Øverst på siden

Tip til en grønnere hverdag

Bæredygtigheden og den grønne profil er for alvor rykket ind i vores dagligdag. Efterhånden lader det til, at både den almindelige dansker, Folketinget og Regeringen er blevet så opmærksomme på vores klodes tilstand, at både økologi og ren energi for alvor bliver taget alvorligt. Det er vi hos Heatlets glade for.
Ikke blot fordi vi gerne vil udbrede kendskabet til muligheden for at varme boligen op med biomasse, men også fordi vores agenda handler om at tage aktivt stilling til verden omkring os og sørge for, at vi leverer en klode til vores børn og børnebørn, som på alle måder lever op til forestillingen om et grønt hjem, hvor vi alle trives.
Det er en svær manøvre, der kræver et opgør med mange års vanetænkning. Vanetænkning er som bekendt en svær størrelse at have med at gøre. For selve processen kræver, at du gør dig forestillinger om, at du kan gøre noget på en anden måde, end du er vant til. Og det gør sig gældende i mange af de forhold, som tegner vores hverdag. Lige fra det rituelle bad om morgenen over opvasken om aftenen til den måde, som du gang på gang vælger at vaske dit tøj på.
Læs med her, hvor vi vil skrive om, hvordan du let kan bidrage til at gøre verden lidt grønnere, uden at du af den grund skal gå på kompromis med din livskvalitet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre. Og så får du faktisk mere grøn energi for pengene - og i vores allesammens dagligdag er det faktisk en win-win-situation.

Pas på energien - der er penge i det

Du ved sikkert godt, at du skal værne om dit energiforbrug. Og for de fleste handler det i første omgang om, at der er penge at spare, når forbruget af energi holdes på et lavt niveau. Om du vil det eller ej, kommer du heller ikke udenom, at du garanteret motiveres af netop det faktum. Og heldigvis er det da sådan, at et mindre energiforbrug kan aflæses på bundlinjen. Hvis det omvendte var tilfældet, stod det helt sikkert meget værre til.
Men vi hos Heatlets.dk ser også gerne, at din motivation til at spare på energien udspringer af andre og mere personlige forhold. For selvom penge jo dig stadig har en snert af personlighed over sig, ville det være helt fantastisk om vores indstilling til forbrug af energi, olie og andre uhensigtsmæssige at måder at bruge verdens ressourcer på kunne blive genstand for et paradigmeskifte.
Tænk, hvis der gik mode i at vise sin grønne profil på Instagram eller smide et billede af sit pillefyr på Facebook, fordi du, som forbruger, er stolt af, at du gør noget godt. Ikke blot for dig selv, men for resten af verden. Den vej ønsker vi, at det går. For det kan faktisk lykkes dig at få meget mere grøn energi for pengene, uden at du skal lide under koldt vand og lunkne radiatorer.

Køb smarte hårde hvidevarer

Når du flytter ind i din bolig, skal du selvfølgelig have mulighed for at lave mad på et komfur og sætte stegen i ovnen. Du skal kunne vaske dit tøj og efterfølgende tørre det. Ligesom du sikkert gerne vil have en mulighed for at smide de beskidte tallerkener i opvaskemaskinen. For sådan er det blevet, og du skal ikke opfatte det som, at vi hos Heatlets på nogen måde ønsker at stå i vejen for hverken fremskridtet eller din mulighed for at få et liv, der byder på praktiske hjælpemidler.
Men det er vores ønske, at du bruger tid på at undersøge markedet for eksempelvis hårde hvidevarer, så du kan få fingrene i de modeller, som på bedste mulige vis går i spænd med klodens manglende evne til eller mulighed for at producere energi nok til os alle. Den gode nyhed er, at det faktisk kan lade sig gøre at købe smarte hårde hvidevarer, som på de allerfleste parametre er med til at optimere din hverdag, mens de på samme tid forbruger et minimum af energi.

Energimærkningen sladrer om forbruget

Som kunde og forbruger er det tillokkende kun at forholde sig til anskaffelsesprisen på for eksempel et køleskab eller en vaskemaskine. Vi hos Heatlets.dk ved nemlig godt, at disse produkter kan være kostbare. Men du skal alligevel sørge for at købe hårde hvidevarer med den bedste energimærkning. Gå derfor altid efter produkter, som er mærket med A+++. Hvis du støder ind i produkter, hvor mærkningen maksimalt når A, skal du i stedet kigge på farven på energimærkningen. Den mørkegrønne er altid den bedste. Så let er det.
Igen skal du også huske på, at det godt kan være, at du kan finde et meget billigt køleskab eller en kummefryser, som stort set er gratis. Men det er en stakket frist, da du i stedet blot vil komme til at betale en højere elregning. Så køb smarte hvidevarer, og undgå at få fornemmelsen af, at du de næste mange år har indgået en handel med dit energiselskab, hvor du føler, at du alene er ansvarlig for deres overskud år efter år. Handl smart, og få meget mere grøn energi for pengene.

Spar på vandet

Det er dejligt at gå i bad. Og for de fleste starter dagen ud med en tur under bruseren. Hvis du var barn i 70’erne eller 80’erne, kan du sikkert godt huske, at de fleste hjem på det tidspunkt havde et badekar. Her kunne du sidde og nyde det varme vand, som dog hele tiden blev afkølet og derfor konstant skulle skiftes ud. Det er fair at sige, at der blev brugt mange liter vand på det tidspunkt og i særdeleshed penge på at varme vandet op. Karbadet er ikke populært længere, og det er vist en god udvikling.
Vi skal tilbage til morgenbadet. Det foregår som regel under en bruser, hvor du kan få vasket søvnen ud af øjnene, fordøje nattens drømme og se frem til en ny daf, mens du langsomt forsøger at vågne op. Brusebadet er nemlig også forbundet med ritualer for langt de fleste af os. Håret skal vaskes, og hvis det er en råkold vintermorgen, skruer vi gerne lige en smule op for termostaten. Lige nok til, at vi ikke forbrændes - men stadig så varmt, at det er lige på grænsen til det behagelige.
Det forstår vi godt, at du gør.
Ikke desto mindre bruger en familie på fire mange liter vand hver eneste dag. Og det kan altså godt betale sig at tage morgenbadet med i overvejelserne, når du har et ønske om både at spare penge og passe bedre på miljøet.

Tøj skal ikke koges

Nu når du har købt din nye energirigtige vaskemaskine, og du er begyndt at slukke for bruseren, mens du putter shampoo i håret samt har fået oparbejdet en vane om at lukke vandhanen, mens du børster tænder, skal vi lige se en smule nærmere på den måde, som du vasker dit og familiens tøj på. Her er der nemlig også penge at spare.
De fleste har for vane at vaske deres tøj på enten 40 grader kulørt eller hvidt samt give deres håndklæder en tur i en kogevask. Igen er der tale om vaner. Sådan gjorde dine forældre derhjemme, og derfor gør du det også den dag i dag. Men du behøver altså ikke partout at udsætte dine håndklæder for en halvanden times mishandling, hvor de bliver udsat for en temperatur på noget nær kogepunktet. For det første koster det mange penge at varme vandet op, og for det andet slider det meget på tekstilerne.
Der kan naturligvis opstå situationer, hvor det tjener et godt og ikke mindst sundt formål at vaske ved 90 grader, men det drejer sig hovedsageligt om situationer, hvor du skal vaske genstande, der har været i kontakt med opkast, blod eller afføring. Det er nemlig sådan, at langt de fleste bakterier allerede dør ved 60 grader, og derfor behøver du netop ikke udsætte hverken viskestykker eller sengelinned for en kogevask.

Vask ved 15 - 20 grader

Almindeligt tøj, som T-shirts, bukser og bluser, du normalt ville give 40 grader, kan du faktisk vaske i koldt vand. Og sådan et program har din vaskemaskine også. Så længe tøjet ikke er mere end almindeligt beskidt, kan du sagtens få det rent ved lavere temperaturer. Husk blot, at du skal anvende et vaskemiddel, der er beregnet til brug ved lave temperaturer.
Hvis du følger disse få råd, kan du hurtigt spare penge på din elregning og dermed bidrage til et grønnere miljø, hvor CO2-udledningen bliver minimeret. I øvrigt kan du bruge de penge, som du sparer på energi på at købe en vaskemaskine, der lever op til de krav, som du som en moderne og ansvarlig forbruger skal være opmærksom på.

Tænk over, hvordan du varmer din bolig op

Her hos Heatlets.dk er det jo ikke nogen hemmelighed, at vi sælger træpiller, som du kan bruge til opvarmning af din bolig. Og vi er meget stolte af på den måde at være med til at bidrage til et sundere og mere bæredygtigt miljø. Både lokalt og globalt. Du er sikkert klar over, at oliefyret er på vej ud af de danske boliger for at gøre plads til smartere, mere miljøvenlige og bæredygtige løsninger. For som med alt andet gælder det, at du får mest ud af en given situation, hvis du går all-in - so to speak.
Det batter nemlig ikke særligt meget, hvis du blot anskaffer dig en fin og energirigtig vaskemaskine og så i øvrigt ikke tager flere hensyn. Og opvarmningen af boligen og din adgang til varmt vand spiller en stor rolle i en moderne husholdning. Med et pillefyr og en samtidig mulighed for adgang til træpiller af en meget høj kvalitet kan du slå to fluer med et smæk.

Pillefyret tjener penge til dig

For det første får du en opvarmningsform, som er meget billig i forhold til andre traditionelle måder at varme en bolig op på. Du kan faktisk årligt spare så mange penge, at det ikke bliver noget problem at få råd til energirigtige og lækre hårde hvidevarer. Dertil er de fleste pillefyr i dag så automatiserede, at du ikke som - for bare få år siden - hele tiden skal holde øje med det. Tværtimod passer det sig selv langt hen ad vejen og sørger for, at din bolig varmes op, og du kan komme i et varmt bad om morgenen. Det er mere grøn energi for pengene.

Og du bidrager til et bæredygtigt miljø

Måske er det sekundært for dig i forhold til ønsket om at spare penge. Men ikke desto mindre er det vigtigt for os hos Heatlets.dk at gøre dig opmærksom på, at vi kerer os om miljøet. Vi er yderst opmærksomme på, hvor vi får vores træ til pillerne fra og benytter os kun af leverandører, der lever op til en lang række af skrappe miljø- og arbejdsbetingelser.
Det giver os en god smag i munden at vide, at vi kan give dig grøn energi, uden at vi på nogen måde går på kompromis med moral eller etik. Det betyder, at du for det andet kan varme din bolig op uden at bekymre dig for, om du skader miljøet. For det gør du ikke med et pillefyr. Træpillerne er CO2-neutrale og er derfor heller ikke belagt med sådan en afgift.
Det er mere grøn energi for pengene - og det bør du som forbruger tage ganske alvorligt.

Tip til en grønnere hverdag

Bæredygtigheden og den grønne profil er for alvor rykket ind i vores dagligdag. Efterhånden lader det til, at både den almindelige dansker, Folketinget og Regeringen er blevet så opmærksomme på vores klodes tilstand, at både økologi og ren energi for alvor bliver taget alvorligt. Det er vi hos Heatlets glade for.
Ikke blot fordi vi gerne vil udbrede kendskabet til muligheden for at varme boligen op med biomasse, men også fordi vores agenda handler om at tage aktivt stilling til verden omkring os og sørge for, at vi leverer en klode til vores børn og børnebørn, som på alle måder lever op til forestillingen om et grønt hjem, hvor vi alle trives.
Det er en svær manøvre, der kræver et opgør med mange års vanetænkning. Vanetænkning er som bekendt en svær størrelse at have med at gøre. For selve processen kræver, at du gør dig forestillinger om, at du kan gøre noget på en anden måde, end du er vant til. Og det gør sig gældende i mange af de forhold, som tegner vores hverdag. Lige fra det rituelle bad om morgenen over opvasken om aftenen til den måde, som du gang på gang vælger at vaske dit tøj på.
Læs med her, hvor vi vil skrive om, hvordan du let kan bidrage til at gøre verden lidt grønnere, uden at du af den grund skal gå på kompromis med din livskvalitet. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre. Og så får du faktisk mere grøn energi for pengene - og i vores allesammens dagligdag er det faktisk en win-win-situation.

Pas på energien - der er penge i det

Du ved sikkert godt, at du skal værne om dit energiforbrug. Og for de fleste handler det i første omgang om, at der er penge at spare, når forbruget af energi holdes på et lavt niveau. Om du vil det eller ej, kommer du heller ikke udenom, at du garanteret motiveres af netop det faktum. Og heldigvis er det da sådan, at et mindre energiforbrug kan aflæses på bundlinjen. Hvis det omvendte var tilfældet, stod det helt sikkert meget værre til.
Men vi hos Heatlets.dk ser også gerne, at din motivation til at spare på energien udspringer af andre og mere personlige forhold. For selvom penge jo dig stadig har en snert af personlighed over sig, ville det være helt fantastisk om vores indstilling til forbrug af energi, olie og andre uhensigtsmæssige at måder at bruge verdens ressourcer på kunne blive genstand for et paradigmeskifte.
Tænk, hvis der gik mode i at vise sin grønne profil på Instagram eller smide et billede af sit pillefyr på Facebook, fordi du, som forbruger, er stolt af, at du gør noget godt. Ikke blot for dig selv, men for resten af verden. Den vej ønsker vi, at det går. For det kan faktisk lykkes dig at få meget mere grøn energi for pengene, uden at du skal lide under koldt vand og lunkne radiatorer.

Køb smarte hårde hvidevarer

Når du flytter ind i din bolig, skal du selvfølgelig have mulighed for at lave mad på et komfur og sætte stegen i ovnen. Du skal kunne vaske dit tøj og efterfølgende tørre det. Ligesom du sikkert gerne vil have en mulighed for at smide de beskidte tallerkener i opvaskemaskinen. For sådan er det blevet, og du skal ikke opfatte det som, at vi hos Heatlets på nogen måde ønsker at stå i vejen for hverken fremskridtet eller din mulighed for at få et liv, der byder på praktiske hjælpemidler.
Men det er vores ønske, at du bruger tid på at undersøge markedet for eksempelvis hårde hvidevarer, så du kan få fingrene i de modeller, som på bedste mulige vis går i spænd med klodens manglende evne til eller mulighed for at producere energi nok til os alle. Den gode nyhed er, at det faktisk kan lade sig gøre at købe smarte hårde hvidevarer, som på de allerfleste parametre er med til at optimere din hverdag, mens de på samme tid forbruger et minimum af energi.

Energimærkningen sladrer om forbruget

Som kunde og forbruger er det tillokkende kun at forholde sig til anskaffelsesprisen på for eksempel et køleskab eller en vaskemaskine. Vi hos Heatlets.dk ved nemlig godt, at disse produkter kan være kostbare. Men du skal alligevel sørge for at købe hårde hvidevarer med den bedste energimærkning. Gå derfor altid efter produkter, som er mærket med A+++. Hvis du støder ind i produkter, hvor mærkningen maksimalt når A, skal du i stedet kigge på farven på energimærkningen. Den mørkegrønne er altid den bedste. Så let er det.
Igen skal du også huske på, at det godt kan være, at du kan finde et meget billigt køleskab eller en kummefryser, som stort set er gratis. Men det er en stakket frist, da du i stedet blot vil komme til at betale en højere elregning. Så køb smarte hvidevarer, og undgå at få fornemmelsen af, at du de næste mange år har indgået en handel med dit energiselskab, hvor du føler, at du alene er ansvarlig for deres overskud år efter år. Handl smart, og få meget mere grøn energi for pengene.

Spar på vandet

Det er dejligt at gå i bad. Og for de fleste starter dagen ud med en tur under bruseren. Hvis du var barn i 70’erne eller 80’erne, kan du sikkert godt huske, at de fleste hjem på det tidspunkt havde et badekar. Her kunne du sidde og nyde det varme vand, som dog hele tiden blev afkølet og derfor konstant skulle skiftes ud. Det er fair at sige, at der blev brugt mange liter vand på det tidspunkt og i særdeleshed penge på at varme vandet op. Karbadet er ikke populært længere, og det er vist en god udvikling.
Vi skal tilbage til morgenbadet. Det foregår som regel under en bruser, hvor du kan få vasket søvnen ud af øjnene, fordøje nattens drømme og se frem til en ny daf, mens du langsomt forsøger at vågne op. Brusebadet er nemlig også forbundet med ritualer for langt de fleste af os. Håret skal vaskes, og hvis det er en råkold vintermorgen, skruer vi gerne lige en smule op for termostaten. Lige nok til, at vi ikke forbrændes - men stadig så varmt, at det er lige på grænsen til det behagelige.
Det forstår vi godt, at du gør.
Ikke desto mindre bruger en familie på fire mange liter vand hver eneste dag. Og det kan altså godt betale sig at tage morgenbadet med i overvejelserne, når du har et ønske om både at spare penge og passe bedre på miljøet.

Tøj skal ikke koges

Nu når du har købt din nye energirigtige vaskemaskine, og du er begyndt at slukke for bruseren, mens du putter shampoo i håret samt har fået oparbejdet en vane om at lukke vandhanen, mens du børster tænder, skal vi lige se en smule nærmere på den måde, som du vasker dit og familiens tøj på. Her er der nemlig også penge at spare.
De fleste har for vane at vaske deres tøj på enten 40 grader kulørt eller hvidt samt give deres håndklæder en tur i en kogevask. Igen er der tale om vaner. Sådan gjorde dine forældre derhjemme, og derfor gør du det også den dag i dag. Men du behøver altså ikke partout at udsætte dine håndklæder for en halvanden times mishandling, hvor de bliver udsat for en temperatur på noget nær kogepunktet. For det første koster det mange penge at varme vandet op, og for det andet slider det meget på tekstilerne.
Der kan naturligvis opstå situationer, hvor det tjener et godt og ikke mindst sundt formål at vaske ved 90 grader, men det drejer sig hovedsageligt om situationer, hvor du skal vaske genstande, der har været i kontakt med opkast, blod eller afføring. Det er nemlig sådan, at langt de fleste bakterier allerede dør ved 60 grader, og derfor behøver du netop ikke udsætte hverken viskestykker eller sengelinned for en kogevask.

Vask ved 15 - 20 grader

Almindeligt tøj, som T-shirts, bukser og bluser, du normalt ville give 40 grader, kan du faktisk vaske i koldt vand. Og sådan et program har din vaskemaskine også. Så længe tøjet ikke er mere end almindeligt beskidt, kan du sagtens få det rent ved lavere temperaturer. Husk blot, at du skal anvende et vaskemiddel, der er beregnet til brug ved lave temperaturer.
Hvis du følger disse få råd, kan du hurtigt spare penge på din elregning og dermed bidrage til et grønnere miljø, hvor CO2-udledningen bliver minimeret. I øvrigt kan du bruge de penge, som du sparer på energi på at købe en vaskemaskine, der lever op til de krav, som du som en moderne og ansvarlig forbruger skal være opmærksom på.

Tænk over, hvordan du varmer din bolig op

Her hos Heatlets.dk er det jo ikke nogen hemmelighed, at vi sælger træpiller, som du kan bruge til opvarmning af din bolig. Og vi er meget stolte af på den måde at være med til at bidrage til et sundere og mere bæredygtigt miljø. Både lokalt og globalt. Du er sikkert klar over, at oliefyret er på vej ud af de danske boliger for at gøre plads til smartere, mere miljøvenlige og bæredygtige løsninger. For som med alt andet gælder det, at du får mest ud af en given situation, hvis du går all-in - so to speak.
Det batter nemlig ikke særligt meget, hvis du blot anskaffer dig en fin og energirigtig vaskemaskine og så i øvrigt ikke tager flere hensyn. Og opvarmningen af boligen og din adgang til varmt vand spiller en stor rolle i en moderne husholdning. Med et pillefyr og en samtidig mulighed for adgang til træpiller af en meget høj kvalitet kan du slå to fluer med et smæk.

Pillefyret tjener penge til dig

For det første får du en opvarmningsform, som er meget billig i forhold til andre traditionelle måder at varme en bolig op på. Du kan faktisk årligt spare så mange penge, at det ikke bliver noget problem at få råd til energirigtige og lækre hårde hvidevarer. Dertil er de fleste pillefyr i dag så automatiserede, at du ikke som - for bare få år siden - hele tiden skal holde øje med det. Tværtimod passer det sig selv langt hen ad vejen og sørger for, at din bolig varmes op, og du kan komme i et varmt bad om morgenen. Det er mere grøn energi for pengene.

Og du bidrager til et bæredygtigt miljø

Måske er det sekundært for dig i forhold til ønsket om at spare penge. Men ikke desto mindre er det vigtigt for os hos Heatlets.dk at gøre dig opmærksom på, at vi kerer os om miljøet. Vi er yderst opmærksomme på, hvor vi får vores træ til pillerne fra og benytter os kun af leverandører, der lever op til en lang række af skrappe miljø- og arbejdsbetingelser.
Det giver os en god smag i munden at vide, at vi kan give dig grøn energi, uden at vi på nogen måde går på kompromis med moral eller etik. Det betyder, at du for det andet kan varme din bolig op uden at bekymre dig for, om du skader miljøet. For det gør du ikke med et pillefyr. Træpillerne er CO2-neutrale og er derfor heller ikke belagt med sådan en afgift.
Det er mere grøn energi for pengene - og det bør du som forbruger tage ganske alvorligt.